myspace layouts 1.0
myspace layouts 1.0

August 23, 2011

malam terakhir ramadhan

err.. sampai intro je aku ta reti na tulis ape -.-'
hahaha first of all aku na ucap tahniah sebab korang berjaya tempuh 23 ramadhan dengan berjaya *kott :DD

sepertimana yg korang tau sekarang ni kita da berada di 10 hari terakhir ramadhan kann? haa bila sebut pasal 10 hari terakhir ni teringat zaman2 kecik, semua ta sabar2 na raya. ade yg da mula hiaskan malam dengan bunga api. ade yg 24 jam melalak lagu balik kampungg. tak terlepas jugakk yg da siapkan sampul special na isi duit raya nanti -.-' hahaha

tapi bila kita makin dewasa nii, baru kita sedar bertapa specialnya hari2 terakhir ni kann? hari wujudnya malam lailatul qadr.


لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ

"The grand night is better than a thousand months."

so alang2 kita overnight study kat tempat study or overnight layan bola live *tgk spurs kalah :p ta salahh kann guna masa several minutes na berjumpa allah ;)

haa bila cerita pasal lailatul qadr ni, ade kajian daripada ulama' yg hampir tiap2 tahun bertemu dgn malam lailatul qadr ni, if puasa kita jatuh pada hari isnin, insyaallah, malam lailatul qadr akan jatuh pada 29 ramadhan. tapi igt, ini cuma kajian. ta salahkann kite try and error cari lailatul qadr?

p/s : who knows, maybe this our last ramadhan :')

3 comments:

Mahie Shohailly said...

alhamdulillah dah besar faiq ni. haha

amirulspurs said...

bgs laa faiq dah puasa :p gurau. hehe.

btw, anda dijemput utk giveaway ni ..
http://amirulspurs.blogspot.com/2011/08/first-ga-cr-perlukan-rakan-alam-maya.html

faiq said...

mahie memang stalker utama aku ea? hahaha

pau kalau aku sempat online ikot pc nanti aku bukak ^^