myspace layouts 1.0
myspace layouts 1.0

August 31, 2011

happy independence day

haa macam mana hari raya korangg? best takk? untunglaa dapat banyak duit raya kan kann -.-'

haha hari ni faiq tanak merepek panjang, just nak share video je sempena independence day nie. maybe korang da tengok, or maybe korang kenal sape mamat ni kann, so ikot korang laaa na tengok ke tanak. aku tak paksa okayyy?

btw. happy independence day malaysian :)


p/s : out to terengganu. balik kampunggg!

August 30, 2011

selamat hari raya

eh ehh kita da raya laaa. hahaha pejam celik pejam celik sekejap je syawal menjelma kan kann? heee so sementara ada masa ni faiq di sini ingin mengucapkan salam aidilfitri buat semua kenalan kenalan saya, samaada sahabat sahabat sekalian or musuh musuh saya sendiri :) hopefully, korang maafkan laa semua salah silap faiq sepanjang perkenalan kita okayy?

p/s : err na duit raya datanglaaa rumahh :p

August 28, 2011

27th Ramadhan 1432


Pizza Huts Banting
26 August 2011 / 27 Ramadhan 1432
Friday, 7.39 PM

August 23, 2011

malam terakhir ramadhan

err.. sampai intro je aku ta reti na tulis ape -.-'
hahaha first of all aku na ucap tahniah sebab korang berjaya tempuh 23 ramadhan dengan berjaya *kott :DD

sepertimana yg korang tau sekarang ni kita da berada di 10 hari terakhir ramadhan kann? haa bila sebut pasal 10 hari terakhir ni teringat zaman2 kecik, semua ta sabar2 na raya. ade yg da mula hiaskan malam dengan bunga api. ade yg 24 jam melalak lagu balik kampungg. tak terlepas jugakk yg da siapkan sampul special na isi duit raya nanti -.-' hahaha

tapi bila kita makin dewasa nii, baru kita sedar bertapa specialnya hari2 terakhir ni kann? hari wujudnya malam lailatul qadr.


لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ

"The grand night is better than a thousand months."

so alang2 kita overnight study kat tempat study or overnight layan bola live *tgk spurs kalah :p ta salahh kann guna masa several minutes na berjumpa allah ;)

haa bila cerita pasal lailatul qadr ni, ade kajian daripada ulama' yg hampir tiap2 tahun bertemu dgn malam lailatul qadr ni, if puasa kita jatuh pada hari isnin, insyaallah, malam lailatul qadr akan jatuh pada 29 ramadhan. tapi igt, ini cuma kajian. ta salahkann kite try and error cari lailatul qadr?

p/s : who knows, maybe this our last ramadhan :')

August 18, 2011

lalala~

hee da lme kann ta jumpe aku kat sini? haha biasalaa orang busy memang camni. :DD
err okayy first nak mintak maaf sangat2 sebab da lme ta sentuh blog ni. jangan salahkan aku okayyy, da lme aku ta sentuh pc so macam ni la jadinye ^^ haha actually atas jasa abang, kini cik faiq mampu laaa na online tweet gps bagai *termasuk blogging ni menggunakan iphone beliau *untunglaaa dapat s2 baru -.-' haha ta kesa laaa yg penting ta susahkan sesiapa ;)

okayy actually aku tatau na post pasal ape sbenarnya. tapi jeles sebab sorang2 post blog bagai, blog ni pulak da macam reban ayam daa *xdekaitan -.-'
hee skejap je da stengah bulan kita puasa kann? nanti pejam celik raya la uhh. so cik faiq ingin mengucapkan selamat bershopping sakan, selamat membuat kuih raya & selamat mengibarkann jalur gemilang semua laaa. haha hopefully korang berjaya puasa penuh *yg tertinggal tu ta bole na buat ape laaa :DD who knows, maybe this is our last ramadhan? :)

thats it for todayy na tido esok kuiz -.-' haha nyte peeps ^^

August 1, 2011

salam ramadhan ;)

okayy full post pasal puasa =='

haa seperti mana yang korang tau esokk kita da start puasa. hee so jangan laa korang buat2 lupe pulakkk :P hee so sempena ramadhan ni faiq na minta seribu keampunann if ade sala silap sepanjang perkenalan kita okayyy *macam raya laa pulakkk =='

hahaha ta kesa laaa. so kpd semua umat islam semua, goodluck ea penohkann puasa koranggg ;)

p/s : sori post pendek jugakk. :p