myspace layouts 1.0
myspace layouts 1.0

July 5, 2011

handphone


haaa. seperti mana yang korang tahu kan kann, expressmusic kesayangan sye tuhh suda start membuat palat. grr rasa macam na bagi dye rendam dalam kolamm ikan pun ada jugakk ==' yelaaa korang bayangkan laaaa caz berjam-jamm tapi tapi bila 3 orang miskol je, bateri terus low ==' lepas tu pulakk, camera pulat start padam, merajok tanak tangkap gamba. menopaus ea? =='

haha post ni sebenarnya bukan tujuan nak kutuk2 maki2 expressmusic tuhh. tapi, seperti mana yg korang tahu, sekarang hampir sume student uia da start kaya. HAHA so, si faiq ni nak laa bercita-cita jugakk beli henpon baru :P so sye na mintaklaa pendapat korangg, hp mana lagi okayy? :)


NOKIA N8
ni antara henpon yang memang sye idam-idam kan laaa. henpon ni camera 12megapixels, video hd, design dye bagi sye okaylaaa. ta teruk sangat. ada HDMI, internal gps dgn wifi *wajib ada ==' tapii, speaker mono so tak laa sesedap expressmusic tuhh. lepas tu, orang kata henpon tu cepat hang. betol ke? ==' dah laa bateri ta bole keluarkann. ala macam iphone tulaaa, kalau hang kena tunggu bateri habis, ta bole cabut bateri ==' da laa still pakai symbian. harga lebih kurang RM1300. so, ermm berbaloi ke?



NOKIA C7
henpon ni pulakk, lebih kurang je macam N8 tu, tapi camera 8megapixels, video mp3 sume macam biasa. ermm, lebih kuranglaaa macam expressmusic tuh, yg beza just gps laa. design dye pulakk, simple sangat. macam lagi okay expressmusic lama je. harga lebih kurang RM800. ermm berbaloi takk?




BLACKBERRY CURVE
okayy kalau agak2 both choice ta okayy, igt cik faiq na beli blackberry je. untung dye sebab social updates je laa kann? tapi kira okaylaaa kalau ikot harga dye kann? tp problem nya, faiq sorang ni sangat benci keypad qwerty. ==' lagipun kalau na bbm, na bbm dgn sape? *igt na beli satu utk dye, tnggu kaya sikit okayy :)


so, bg korang laa kann. mana lagi okayy? :)

11 comments:

m.dinie said...

pkai 3310 je la faiq..than lsak ckit..ko nak bling dinding pon x pe,..

faiq said...

aku da ade tepon torchlight ni cukup laa :DD

Mahie Shohailly said...
This comment has been removed by the author.
Mahie Shohailly said...

faiqqq ! belanja N8. okay thank you ^^

Azaa Pika said...

yang terbaik adalah kalau kau blanja aku, faiq. nnti kalu ok aku rekemen kat kau, amacam? :D

faiq said...

mahie laa belanja faiq. isk

azaa, err tunggu aku kaya banyak2 nanti aku belanja kau henpon. okayy? HAHA

amirulspurs said...

aku bg thu kau. bdk2 bilik aku kaya2.
fon yang kau nak nii,sume dorg ada. dan aku sbg kawan,nasihat jgn beli. HAHA. nak sedap,puas hati pakai Xperia X10 macam mmbe aku. application byk gilaa,android yg paling latest plak kan. sumpa trbaik. yg tuu gempak.lg murah dari bb. okayy faiq. C7 tak best. N8 pun.

faiq said...

aku ta minat xperia. ta tau kenapa. haha. aku tgk2 dulu cmne. maybe kekal pkai xpressmusic kott

mia asma mohd zuki said...

faiq : tamau beli brand sony.. mula2 mmg la baek.. tp lama2 sony slalu bwat problem ngan sound system dya.. ma da dua kali gne sony.. akak pn sama. based on ktorg pnya pngalaman serik gne sony even design dye mmg stylo.. so, hopefully jgn3 beli sony okay :)

faiq said...

haha asma thanx. :DD tanak beli sony punn. sony tak best! :P

sarah Sofiah said...

tak nak sony beli la samsung.. t leh geng ngan aku n aisar.. haha.. android pun ye.. okey la tu..